De voorbereiding

Wij lazen voor het eerst over Oosterwold rond de kerst van 2017. Al snel hadden we een klein clubje gelijkgestemden verzameld en werd er een concept ontwikkelplan geschreven. Het intake formulier kon meteen na oud en nieuw de deur uit. We waren niet de enigen die enthousiast over dit gebied zijn. De wachttijd voor de intake bijeenkomst was inmiddels opgelopen tot een half jaar. Eind juni 2018 was het zover. We mochten toen de symbolische stip op de kaart zetten. Eind november hebben wij de intentieovereenkomst (digitaal) getekend en begin december 2018 hebben wij ons ontwikkelplan ingestuurd. Op 26 februari 2019 hebben we de anterieure overeenkomst getekend en de aanvraag voor de omgevingsvergunning is gedaan half juni 2019.

PLANFASE

In de wachttijd voor de stip kan je best wat voorbereiden. Tekeningen maken, materialen uitzoeken, regels doornemen, een bezoekje aan de bank, fabrikanten zoeken, etc, etc. Na de stip gezet is kan het echte werk beginnen. Onderzoeken en sonderingen. Gesprekken met het waterschap voor de aan te leggen waterpartijen. Met buurkavels om de tafel om de kavelweg aan te leggen.

CPO VERENIGING

Wij zijn een kleine CPO van drie huishoudens. Voordelen daaraan zijn dat je kosten en uitzoekwerk kan delen. Iedereen blijkt zo zijn eigen expertise te hebben in het van de grond krijgen van dit project. Onze buren kennen wij al en samen geven wij vorm aan onze toekomstige woonomgeving.